18 november 2010

Het Gala

Omdat een aantal mensen het zo lief vroegen (ik was echt gevleid door het aantal reacties!) hier nog een kort & bondig verslag van het Herfstgala, dat afgelopen zaterdag plaatsvond. 
Om zes uur had ik mijn bezorg-pizza op, en hees ik me in mijn jurk. Een kort (maar niet het soort kort dat sommige meisjes dragen, alsof je gewoon een shirtje aanhebt, resultaat: billen on full display) jurkje, donkergrijs, met een soort strook die in een vloeiende beweging langs de hele zijkant van mijn lijf liep, van glittertjes. Hij was strapless. Hij hangt hier naast me aan de kast, en ik kijk er af en toe nog even naar en herinner me de geweldige avond. Toen ik net zat te klooien met de rits (onder je oksel een rits vast maken lijkt niet te zijn inbegrepen in mijn fijne motoriek) kwamen daar Vera en Lianne. Vera deed de rits dicht en Lianne maakte mijn haar mooi. Ze had eens in een van de bij haar thuis rondslingerende tijdschriften bekeken (tot grote vreugde van haar moeder) en besloot dat ze losse slagen in mijn haar ging maken met een krultang, een dun grijs glinsterend bandje als een soort diadeem erin (maar wel 'spontaan' en 'nonchalant'. Want wat je al snel krijgt met een diadeem of haarband is een 'ik zou eigenlijk graag een prinsesje willen zijn'-look. En dat was niet wat we zochten). Ze had een krultang uit haar moeders kaptafel meegenomen, en ging te werk. Het is zo zonde dat ze niks van mode, make-up en alles wat erbij hoort wil weten, want het resultaat (het moet gezegd worden) was prachtig. Ik deed alleen wat mascara op (andere meisjes zouden lekker uitpakken met de make-up, maar omdat ik eigenlijk nooit make-up draag wilde ik niet opeens als een barbie daar aankomen. H√©, ik blijf wel mezelf hoor!) en Vera maakte snel nog een foto. 
Toen reed er een taxi voor, en Thomas was er! Nog een laatste hug en ik sprong de taxi in. Toen Thomas me aankeek, zag ik dat hij onder de indruk was van mijn verschijning. In stilte bedankte ik Lianne. 


De taxi kwam aan bij de school, en we hoorden de muziek al buiten. Geen klassieke gala muziek natuurlijk, maar een dreunende bas. Thomas en ik keken elkaar aan, glimlachten en stapten naar binnen. Binnen een minuut had een (lichtelijk aangeschoten) C√©cile ons gevonden. "Haai!" riep ze boven de keiharde muziek uit en omhelsde me, Louise en Pauline volgden. 


De rest van de avond was super. We dansten, praatten, dronken af en toe eens wat, en keken geamuseerd toe hoe Karen uit haar dak ging (met drank), en om elf uur naar huis moest worden gebracht, kotsend over haar peperdure galajurk. Mijn dansen ging al een heel stuk beter, en ik heb mezelf gelukkig niet voor schut gezet. 
Om half 2 was het de bedoeling dat iedereen naar huis ging, maar ik denk dat iedereen nog wel tot 4 uur door had kunnen gaan. De sfeer was heel gezellig. Maar Thomas en ik stapten in onze taxi, en reden naar huis. 
Voor mijn huis zei Thomas: "Ik vond het echt een hele leuke avond, jij?", "Ja, heel erg gezellig!", antwoordde ik. En ik denk dat iedereen weet wat er toen gebeurde. Ik ben zo blij!


liefs, Fata

12 opmerkingen:

 1. aaaaaaaaw,
  dit is echt zooo leuk en schattig en mooi en happy ending enzo!
  ik ben zooo blij voor je !!
  en zooo niet blij voor mezelf.
  JE MAG NIET STOPPEN!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaaaad!
  je blog is echt GE-WEL-DIG!
  pleeeeeaase, niet stoppen..?
  ik durf te wedden dat alle andere mensen die waarschijnlijk je blog lezen maar helaas niet reageren het met ons eens zijn!
  go on!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ik ben het ook met jullie eens!
  Wil je ook niet een nieuwe blog beginnen? zeg maar omdat het verhaal nu niet meer zou kloppen :)
  Ik ben i.i.g. ook heel blij voor je!!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!
  Het klinkt echt net als een sprookje met zo'n perfect einde waar ik altijd heel jaloers op ben, haha
  Alstjeblieft niet stoppen!
  Je blog is echt geweldig!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahw, supergaaf einde! Maar echt, je moet verdergaan met je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je blog is echt heerlijk.
  Sprookjes bestaan nog! Wat een
  mooi idee is dat. Ik moet echt
  denken aan cinderella bij jou verhaal.
  Alleen nog een wit paard ;)
  En om me nog maar even bij de rest
  aan te sluiten; JE BLOG IS SUPER!
  Het zou heel erg jammer zijn als je
  stopt. Ik denk dat je andere meisjes
  die zich qua mode niet durven te uiten
  heel erg inspireerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Happy end van het gala :-D

  ik hoop toch dat je je hebt bedacht met je blog??
  PLEASEEEE!!??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. AAARGH NU WIL IK NAAR EEN GALA MET EEN LEUKE JONGEN D:<
  maar je blog was altijd heel leuk om te lezen en jammer dat je stopt, maar het valt te begrijpen. na je uitleg. (:
  nog een leuk leven =D
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. aah wat leuk!:)
  stop niet!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh, zo romantisch.. ik ben echt blij voor je.
  uhm, fata, niet STOPPEN! we zullen je missen XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een droomavond hihi! leuk geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen