4 oktober 2010

Voor een secret fashionista gaat het leven niet altijd over rozen...

Een beetje schuw kwam ik achter de wand met kluisjes vandaan. Ik had net even om het hoekje gegluurd en zag dat Vera en Lianne al op de stonden te wachten. Ik had mijn nieuwe skinny jeans en bloesje aan, en mijn laarzen. Vanochtend keek ik in de spiegel en zag... mezelf. Je zou toch denken: dom kind dat zie je toch altijd als je in de spiegel kijkt? Maar toen ik zo naar mezelf keek in de kleren die toch wel een eind in de richting gingen van wat ik écht zou willen dragen, had ik het gevoel dat ik mezelf kon laten zien. Eh... nu nog naar de rest van de wereld
Ik ademde diep in, en stapte achter mijn kluisje vandaan. Ze zagen me, maar ik geloof dat ze mee eerst een milliseconde niet herkenden. Toen keken ze allebei heel erg verbaasd. Maar op een positieve manier?
Maar ik deed alsof er niks aan de hand was. "Waar hebben we les?", vroeg ik zogenaamd achteloos. Maar Lianne negeerde mijn vraag. "Wat heb je eigenlijk gedaan met je oud-tante in Maastricht?", ze stelde de vraag alsof ze ervan uitging dat we thee hadden gedronken, en misschien even met de hond waren gaan wandelen, maar ik ken Lianne al langer dan vandaag en wist meteen dat ze doelde op mijn kleren, en of we waren gaan shoppen. "Nou we hebben taart gegeten met koffie en thee en... tja en kwam nog een ehm nicht en die had oude kleren, die heeft ze aan mij gegeven". Ik schrik er gewoon van hoe de leugens nu uit mijn mond komen tegenwoordig. Secret fashionista zijn is niet zo goed voor je geweten geloof ik...
In haar ogen zag ik dat ze het allemaal maar vreemd vond, wat het ook was, en dat het bloesje en de broek er toch helemáál niet oud en gedragen uitzagen. Je weet dat Lianne van dat soort dingen verstand heeft door haar moeder. 
Vera had duidelijk geen zin in ruzie en zei een beetje opgelaten: "Ehm even kijken... Ja in 203 hebben we nu!", en we liepen door.


Omdat morgen onze tekening af moet zijn, en ik er aan het eind van vorige les achterkwam dat ik niet tevreden was moest in na school met Vera opnieuw brainstormen over wat we nou gingen tekenen - en het moet morgen af zijn. 
We gingen (what a surprise) naar Vogue.co.uk bij Vera thuis en bekeken shows. We moesten iets makkelijks, zonder veel moeilijke details en met duidelijke vormen. Zonder te doen alsof ik veel van de site afwist ("Eh even kijken, hier staat fashion shows geloof ik, daar zullen wel foto's bij staan, denk je niet?") klikte ik een paar keer, en vond toen heel toevallig shows die aan onze eisen voldeden.
Deze foto's van Miu Miu fall 2010 en Loewe spring 2011 zijn makkelijk te tekenen. Niet te veel moeilijke plooien, details en kleuren. Ik vind het heel mooi, maar zei natuurlijk: "Kijk, dit ziet er best tekenbaar uit", en Vera knikte. Ik ben nog niet klaar (ik moet zometeen nog even aan de slag) maar misschien als hij een beetje prima is gelukt, zal ik hem posten.
Verder heb ik hier nog een link naar een foto van het 'noorse' rokje dat ik zaterdag heb gekocht met Cécile, Pauline en Louise. 
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11709/en/zara-sales/15013/83406/Pleated%2Bjacquard%2Bskirt 
Ik heb eerder (21 september) geschreven over de Scandinavische print, daarom vond ik het extra leuk dit rokje te kopen. Ik had nooit gedacht dat ik iets zou dragen waarover ik heb geschreven...


veel liefs, Fata

2 opmerkingen:

  1. Haha grappig, een meisje die een jaar lager zit dan mij had hetzelfde rokje van zara aan vandaag!
    Echt zoo mooi! Luv ur blog!

    Kus x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik haat grieks ook! haha. Maar ik vind je blog wel heel erg mooi! ookal ken ik je niet. (:

    BeantwoordenVerwijderen