24 oktober 2010

Nerd kijkt naar nerds op tv

Zodra ik Cécile, Pauline en Louise dus uit de achterdeur had gewerkt, gelukkig leken ze de situatie te begrijpen, rende ik weer naar de voordeur en deed open! "Zo, nu mogen jullie binnen komen!", zei ik lachend. Met z'n drieën kletsten we wat over hoe het nou ging en dat de vakantie alweer bijna over was (helaas). We dronken een kopje thee, en nog steeds zag ik geen spoor van de drie wegsluipers, die toch echt hun fietsen nodig hadden om thuis te komen, leek me. Gelukkig merkten Vera en Lianne niks van de drie vreemde fietsen tegen ons tuinhek. "Oh je moet echt even horen wat de moeder van Lianne nu weer heeft gedaan!", zei Vera. Lianne rolde met haar ogen en zei: "Ja je geloofd het nooit, ze heeft een foto van Twiggy in de huiskamer gehangen, van ongeveer een meter bij een meter. Als we nu zitten te eten kijk je uit op de reuze ogen van dat model. Echt super maar niet heus." 
Ze liet me een foto op haar mobiel zien, en ik moet zeggen dat het een hele mooie foto was. Maarja, Lianne en haar moeder zullen het nooit eens worden over mode en alles wat erbij hoort.
Toen opeens verschenen Cécile, Louise en Pauline voor het tuinhek, en ze zagen eruit alsof ze al een aantal rondjes door de wijk er op hadden zitten. Louise strompelde zo ongeveer, omdat ze ook hakken aanhad alsof ze na ziekenbezoek bij mij meteen door naar een modeshow ging. Ik moest nu dus echt zorgen dat Vera en Lianne niets doorhadden, en gelukkig zaten ze al met hun rug naar het raam. Vanuit mijn ooghoek keek ik toe hoe de drie tergend langzaam hun fiets pakten, het slot wilde niet, je weet hoe dat gaat. "Wat zit je toch afwezig te kijken" zei Lianne een beetje bezorgd, een beetje geïrriteerd. "Waar kijk je toch naar?" en ze wilde zich omdraaien. Deze scène zou volgens mij zo uit een boek kunnen komen, maar op dat moment voelde het eerder dramatisch dan grappig. Ik slaakte een vreemde kreet, die gelukkig Lianne ervan weerhield achterom te kijken. "Wat is er?" vroeg ze. "Ik dacht even dat ik weer ging overgeven, ik ben namelijk nogal misselijk". Dat was weer eens een leugen, want om eerlijk te zijn door alle hectiek voelde ik me prima. Dat recept moet onthouden worden en later in mijn oma-weet-raad boekje komen (mocht dat er ooit komen). Gelukkig waren ze toen weg, dus kon ik weer even relaxen. En de misselijkheid kwam niet meer terug.


Elke dinsdagavond zorg ik dat al mijn huiswerk gemaakt is, want dan is het tijd voor Glee. Misschien kijken sommigen van jullie het wel, en ik ben er helemaal fan van. Dat is wel een beetje ironisch, want zelf ben ik ook nogal een nerd, dus de bedoeling dat je als normaal mens naar 'nerds' kijkt is een beetje weg haha. Maar toch vind ik het een super programma, vooral de liedjes. Wat me wel opvalt is dat in veel programma's het prototype 'nerd' wordt gebruikt (verzin er maar eentje waar geen slim en brillig persoon in zit). Maar in veel van die programma's zien de 'nerds' er gestyled uit, in plaats van de ronduit lelijke kleren die mensen zoals ik in real-life dragen... Zoals in Glee ziet bijvoorbeeld Rachel (kijkers kennen haar wel) en altijd leuk uit, al houdt misschien niet iedereen van rokken met hoge tailles met kniekousen, en bloesjes met het bovenste knoopje dicht. Deze 'geek'-look wordt ook veel in de fashionwereld gebruikt.
Hierboven zie je Paul & Joe, Versus 2x, en dan DSquared2. Dus misschien ben ik stiekem wel heel cool hihi. (helaas zie ik er niet zo uit als de foto's hierboven. Al moet ik zeggen dat ik eigenlijk mijn eigen 'stijl', voor zover je het zo kan noemen, nog beter vindt dan de tweede foto van Versus. Ik wil niemand beledigen, maar die vrouw (?) ziet er echt heel vreemd uit. En neem er vooral geen voorbeeld aan dat je je BH weg kan laten en hem door borstzakjes kunt vervangen, want geloof me, het effect is niet hetzelfde).
Trouwens, over de cheerleaders uit Glee kan je ook nog wel een trend noemen, want het plissé rokje (met die vouwtjes) is helemaal in, en ook worden we doodgegooid met kniekousen (er zijn hele leuke bij Asos!).


veel liefs, Fata

3 opmerkingen:

 1. Ik vind je blog heel tof! Maar ben je een echte secret fashionista, of is dit een verhaal? Alle dingen die je meemaakt klinken namelijk zo fictief! Als het niet zo is, dan vind ik dat je een spannend leven hebt, maar ik blog nu al bijna 2 jaar en ik probeer het niet persé geheim te houden, maar een vriendin met wie ik nu al ruim een jaar vriendinnen ben kwam er gisteren pas achter dat ik blog.. En ik houd het nu niet bepaald geheim. Maar ik vind het hartstikke leuk dat je schrijft :D
  x Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blog zeg!
  Heel goed.

  Ik volg je

  x

  http://fashionablewayoflife.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je intervieuwtje is gepubliceerd :) Ik had een vakantie en toetsweek en was daarom want minder actief met bloggen.

  xx

  p.s. Je schrijft supergoed! Ik ben best vereerd dat ik je mag introduceren (klinkt superslijmerig, maar zo begon Nenz (nenz.web-log.nl) ook en kijk waar ze nu is !)

  BeantwoordenVerwijderen