31 oktober 2010

Halloween op de catwalk

"Ik dacht het niet!". Dat riep Lianne toen ik haar vroeg nog eens een poging te wagen bij het gala. "Wist je nog de vorige keer? Toen iedereen naar ons keek, alsof we een ernstige en besmettelijke ziekte hadden, en ze een klein cirkeltje van een halve meter om ons heen lieten zodat ze ons net niet aanraakten?". Ze stond druk met haar handen te gebaren, en weer even zag ik dat Lianne niet zo zelfverzekerd en het-kan-me-niets-schelen-wat-anderen-van-me-denken-want-door-mijn-harde-werken-kom-ik-er-wel-en-zij-niet was. "Lianne, overdrijf je niet een beetje? Ik denk echt dat je dat cirkeltje hebt verzonnen, ik werd van alle kanten fijn geperst, en dat kan toch alleen als ze me aanraakten hè?" zei ik, en ik meende het. De aula van de school waar de ongeveer 20 gala's per jaar worden gehouden, is erg klein, en toch probeerden ze zoveel mensen erin te proppen als van de brandweer mocht, resultaat: amper ruimte om te dansen en als sardientjes in een blikje. En na een avond ruikt het ook naar sardientjes in een blikje (voor degenen die niet dagelijks met hun neus in een blik sardientjes hangen: dat stinkt). En dus werden we echt niet gemeden. Mensen keken hooguit een beetje vreemd naar mijn gewaad, maar Lianne had een leuk jurkje aan vond ik. Geen gala jurk, maar het was nog in ieder geval duidelijk dat het dat hoorde te zijn. 
"Maar je wil het dus geen kans geven?" zei ik na een tijdje stilte. Ze schudde haar hoofd nee, en als Lianne nee zegt, nou dan is het ook zeker nee. "Vraag maar aan Vera, misschien wil die". Nou als ik aan Vera vertel dat Lianne voor geen goud wil, dan wil zij al helemaal niet meer mee gaan. 
Maar ik wíl naar dat gala! Wat moet ik nou doen? Ik ga toch zeker niet in mijn eentje?
Ik weet, dat achter in mijn hoofd een stemmetje fluistert: "Ga met Cécile, Louise en Pauline, en vertel gewoon niks aan je vriendinnen, vertel niet dat je gaat! Dat is wat je wil!". Maar kan ik dat? Kan ik mijn vriendinnen zo verraden, tegen ze liegen, en aan de hele school laten zien dat ik bevriend ben met andere meisjes dan het vaste 'nerd-groepje'? Aaargh het is zo moeilijk!


Helemaal vergeten! Halloween! In Nederland vieren we Halloween niet zo, verder dan een pompoen voor de deur komen de meesten niet, maar omdat ik veel Amerikaanse blog lees ben ik natuurlijk helemaal op de hoogte. Vieren jullie Halloween? Ik zou het leuk vinden te weten of er eigenlijk mensen zijn die er iets mee doen, want ik vind het een leuk feest. Een kostuum vinden, pompoenen uithollen (note to myself: probeer deze keer niet je hand half af te hakken met het uithol mes) en misschien zou de school er nog een gala aan kunnen wijden. Ik ging eens even kijken of ik op Voge.co.uk nog een paar leuke Halloween outfits kon vinden, en dat is zeker gelukt. We wisten al dat mode heel veelzijdig en soms een tikje vreemd kon zijn, maar als Halloween-kostuum....
Als eerste zie je Alexander McQueen, en ik wil hem niet beledigen, maar deze outfit gaat voor mij door als een heksen outfit. Zwart lang haar, een zwart kanten jurk. Ik moet wel zeggen, het is duidelijk wel een heks die het drankje van de eeuwige schoonheid heeft gevonden, niet een die in een klein hutje op de hei vieze prutjes brouwt.
Vervolgens is daar een klassieker, mannen gaan als vrouwen en andersom. Gelukkig is het mannenpak voor de vrouw (wél aangepast, niet zo'n zak waar de schouders veel te breed zijn, maar een getailleerd pak dat juist benadrukt dat je een vrouw bent) heel hip, en al bij veel merken gezien. Hier zie je een pak van Salvatore Ferragamo.
Ook altijd leuk, gaan als een idool. Lady Gaga is een uitdaging (al zou ik niet voor de verpakt-in-vlees look gaan) en met zn tweeën als de Olsen Twins is ook een populaire, maar je kan ook als een idool van vroeger gaan! Behalve van feeën hield ik vroeger ook erg van Pippi Langkous, en mijn moeder heeft vaak met een kleuter met een oranje-vlechten pruik gefietst. Toevallig kwam ik deze foto van John Galliano tegen, met de ultieme hippe Pippi Langkous outfit, zonder dat je eruit ziet als een triest figuur die 6 wil lijken. (Als je idool van vroeger een Teletubbie was zou ik deze outfit niet kiezen oké?)
En als laatste vond ik dit plaatje van een mix van Zorro en een Torero (stierenvechter) van Hermes. Geen klassieker of duidelijke outfit zoals Superman of Barbie, maar wel een hele mooie.
Happy Halloween!


liefs, Fata

2 opmerkingen: