29 oktober 2010

Het herfstgala

Sorry dat ik de afgelopen dagen niet heb geblogd, maar ik was ontzettend druk. Bij ons op school doen ze niet aan toetsweek, maar aan toetsjaar. Elke week zo'n vijf of zes toetsen, en deze week dus zeven. Dus je snapt wel dat bloggen er dan even bij in schiet... Maar nu ben ik er weer, en met groot nieuws! Behalve toetsjaar heeft mijn school nog een andere hobby, en dat zijn de gala's. Voor iedere gelegenheid verzinnen ze wel een gala. Herfstgala, Kerstgala, Directeur's verjaardags gala, Valantijnsgala, Dag van de conciërge gala, Meneer Peters laat zijn snor staan gala, etc. (een paar van deze bestaan, nog, niet. Maar het zou heel goed kunnen!). Tot nu toe ben ik nog maar één keer geweest, en dat was niet bepaald een succes. Hier een lijstje met redenen waarom het waarschijnlijk mis is gegaan:
- Ik had geen date. Een meisje zonder date op een gala, is als een.... Tja. Laat maar. Je snapt 'm.
- Ik had geen gala jurk. Dit is een cruciaal punt in het lukken of mislukken van een gala. Ik was niet in mn dagelijkse spijkerbroek en trui, maar had een of ander gewaad aan (meer kan ik er niet van maken). Je kent vast wel die schoolkleding uit Harry Potter, nou zoiets, in het donkerblauw. Het was vormeloos, zakkig, niemand wist precies wat het was en wie het had gemaakt. Oké ik overdrijf misschien een beetje, en het was ook wel een jurk, maar een mooie, nee.
- Mijn danskwaliteiten lieten me plotseling in de steek. Of ik die überhaupt heb is de vraag, maar op dat moment waren ze in iedergeval niet aanwezig en ik stond als een plankje in het midden van de dansvloer waar om me heen gezellig swingende mensen stonden en Karen op een paar meter afstand helemaal uit haar dak stond te gaan (een beetje ordinair wel, dat moet ik zeggen. En haar jurk had een split tot op haar dij). Na een tijdje ben ik met Vera en Lianne maar aan de kant gaan zitten, en na een half uur kijken naar de menigte zijn we naar huis gegaan. Dat was het punt dat we besloten niet meer naar een gala te gaan.


Maar nu, nu ik mijn vervelende imago langzaam van me af probeer te krijgen, als een rups die uit een cocon kruipt en een vlinder blijkt te zijn (ooh wat filosofisch! Mevrouw van Crommelaan zou trots op me zijn!), nu wil ik toch eigenlijk naar een gala. Een date lijkt me een stapje te ver (lees: ik zou niet weten wie) maar een fatsoenlijke jurk en wat meer swing (misschien kan ik de swing van mijn hakken inzetten!) zou toch moeten kunnen, zeker nu ik de hulp van Cécile, Louise en Pauline heb. Maar met hen zou ik niet gaan, want dan komen Lianne en Vera erachter, en dan ben ik de klos
Belangrijk deel nummer 1, de jurk, daar ben ik al een beetje over gaan brainstormen. Hier zijn een aantal die ik heel mooi vond, maar natuurlijk zijn deze merken misschien iets te hoog gegrepen...
Hierboven zie je AF Vandevorst, Elie Saab, Halston en Antonio Berardi. Wat ik zag op het gala is dat korte jurkjes heel populair zijn, omdat lange jurken vaak stijf worden gevonden. Maar niemand kan om de trend van de maxijurk heen, dus lange jurken zijn ook wel heel fashionable.
Natuurlijk wil ik niet al te opvallend gaan, want dan is het contrast met de 'jurk' van vorige keer wel heel groot. Heeft iemand nog suggesties?

En weer heb ik een leuk merk gevonden dat ik nog niet kende, en deze keer is dat Ada Zanditon. De R-T-W show van lente 2011 was heel leuk vond ik, al zijn het niet de soort draagbare kleren zoals bijvoorbeeld het merk Lala Berlin waar ik het een tijdje geleden over had. De show had veel driehoeken en andere hoekige figuren (hele onhandige uitleg, maar als je de show ziet snap je m'n punt), en leuke printjes.
Het is zeker een aanrader om de hele show te bekijken, want de kleding is allemaal erg verschillend, en heel bijzonder!

veel liefs, Fata

8 opmerkingen:

 1. die bovenste is zeker glitter&glamour!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stuk om te lezen! :) Ik hoop dat je het naar je zin zal hebben. I loooove gala's. Korte rokjes met hoge hakken zijn inderdaad leuk, maar een prachtige lange jurk met je haar opgestokenis ook echt heel erg fashionable & glamorous. Leuke blog! Hoop dat je mijn blog ook wilt volgen?
  xoxo

  http://theonlyfashionprincess.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. your blog is so cool! check out mine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love the balloon girl up there, and the runway shots as well. Thanks for sharing the photos and come and visit me too when you have time.

  Cheers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van Elie Saab zou ik wel willen hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat schrijf je leuk + leuke blog!
  en dankjewel voor je reactie :D
  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha je vroeg om tips, wij hebben nooit een schoolgala, alleen schoolfeesten, en ik denk dat dat heel anders is.

  Ik zou gewoon een heel leuk kort jurkje doen met een legging en schoenen met misschien een klein hakje ofzo? Dat gaat wel denk ik... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldige blog heel leuk die verhalen!
  ik heb zelf ook een blog:
  http://50candyfashionandmore.blogspot.com/
  checkt it out!

  xo

  BeantwoordenVerwijderen