9 oktober 2010

Deel 1 van de halve waarheid...

Donderdag moesten we in een klas voor Nederlands een stuk schrijven, een modern sprookje. Omdat ik sinds ik ongeveer 4 was zo'n beetje geobsedeerd ben met elfjes en feeën schreef ik (surprise surprise) over elfjes. Het verhaal ging over een meisje dat een vriendin had die eigenlijk een elf was, en pas na een tijdje kwam ze erachter dat die sprookjesachtige jurken die de vriendin/elf droeg niet normaal waren. Toen ik de jurken van het elfje beschreef, vertelde ik eigenlijk over de jurken van Alexis Mabille, Roksanda Ilincic en Alberta Ferretti.
Als ik me een 'moderne' fee zou moeten voorstellen zou ze er dus zo uitzien (+ vleugels). In volgorde zie je hierboven dus: Alberta Ferretti, 2x Alexis Mabille (ik ben zoo verliefd op deze collectie) en dan Roksanda Ilincic. 
Ik ben dol op schrijven, dus ik had er echt mijn best op gedaan. Vrijdag kregen we onze cijfers, en ik had een 9!
Dankuwel voor de inspiratie Alberta, Alexis, en Roksanda! 


Vrijdag na school ging ik naar Vera thuis. Ik had het gevoel dat er iets aan de hand was, maar ik kon niet precies mijn vinger leggen op wat het precies was. Maar daar kwam ik snel genoeg achter. Lianne is altijd een beetje de baas, en volgens mij had ze Vera de opdracht gegeven met mij te praten. 
Toen we op Vera's kamer met thee en koekjes zaten, haalde ze diep adem en zei: "Lianne en ik hadden het erover dat je eehm de laatste tijd... wat anders bent". Ja, dat kan kloppen, dacht ik. Ze ging verder. "Je ziet er anders uit, je zegt dag tegen hoe heet ze ook alweer? Oja Cécile, en tja ehm ja, je doet gewoon anders, alsof je ons niet meer zo aardig vind...". Ze keek me een beetje onzeker aan. Ze vond dit niet leuk om te doen, Vera haat conflicten. "Maar natuurlijk vind ik jullie nog heel aardig! Jullie zijn mijn beste vriendinnen!" dit was waar, maar het volgende was een leugen: "Ik ken Cécile helemaal niet! Ze heeft één keer een boek voor me opgeraapt en toen hadden we even gepraat!". "En je kleren dan? Ik bedoel je zie er de laatste dagen zo... ja.. hip uit", ze liet het klinken alsof het een nare ziekte was. "Vera luister, ik moet je wat vertellen... Zou je me nog steeds aardig vinden als ik je nu vertelde dat ik van mode, en leuke kleren hou? 


veel liefs, Fata

4 opmerkingen:

 1. Ooh indd, die collectie van Alexis Mabille is moooooi!
  &alweer leuk geschreven!

  kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha je maakt 't wel spannend zeg!
  Je schrijft echt leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je hele blog zo'n beetje gelezen en ik vind het echt super leuk! Ik blijf je volgen! :)
  Ben wel benieuwd hoe Vera reageerde...

  BeantwoordenVerwijderen