11 oktober 2010

De waarheid is altijd het beste, maar met de helft kom je ook al een heel eind, toch?

Ik kwam vandaag Cécile tegen in de gang, en ze zwaaide naar me. Vera keek me alleen aan (en je zag haar weer denken: 'als je boeken voor iemand oppakt zwaai je toch niet?' maar de halve waarheid is nu toch echt het beste). Cécile had een kasjmier trui aan met een dun leren riempje. Haar haren hingen los over haar rug, en ze zag er zó mooi uit dat ik een beetje jaloers was. De gebreide trui met het leren riempje heb ik al op verschillende shows gezien, zowel in de herfst als in de lente collecties. De leren riempjes alleen waren dit jaar al helemaal in!
   
Deze zijn van Fendi spring 2011 en Prada fall 2010. Zonder het riempje is de trui misschien een beetje zakkig, maar met riempje zie je je taille weer, en dan is het juist mooi. 
Vrijdag (ik kon niet verder vertellen omdat ik moest eten. Oké dat is niet waar, ik wilde het gewoon spannend houden) nadat ik tja.. de halve waarheid had verteld aan Vera, was ze even stil. Ze dacht na. "Vind je school niet meer belangrijk?" vroeg ze na een tijdje. "Natuurlijk wel! Maar school, dat moet, en ik hou gewoon van mode! Ik vind het leuk om naar te kijken, over te lezen en na te denken!". Weer was ze stil. Toen zei ze: "Zolang je verder jezelf blijft, en niet veranderd in een Karen, vind ik het niet erg, maar Lianne... Je weet hoe erg ze mode haat, vanwege haar moeder." Ik denk ook niet dat Lianne mijn hobby waardeert, dus besloten we samen dat zij het niet te weten zou komen. "Trek niet te veel modieuze kleren aan oke? Anders is het wel heel duidelijk" zei Vera uiteindelijk. 
Nou, nu heb ik dus één van mijn vriendinnen ingelicht. Of het echt veel oplucht? Hm een beetje. Maar Lianne is eigenlijk het ergst, Vera kan het niet zo veel schelen en vind het maar onzin. Lianne daarentegen haat mode gewoon, omdat ze er al haar hele leven mee wordt lastig gevallen...
Zaterdag belde ik Cécile om het te vertellen, en ze reageerde enthousiast. "Goed dat je het aan haar verteld hebt! Zo heb je al één iemand minder om tegen te moeten liegen enzo". We spraken af om zondag middag (10-10-10!) met Pauline en Louise een kopje thee te drinken, voor de gezelligheid.
Het onderwerp was de show van Louis Vuitton, die we allemaal echt helemaal super vonden. Het zag er allemaal heel Japans/Chinees uit, met hele mooie kleren, en de alom bekende kant-trend. Kanten waaiers en leggings, en Chinese jasjes, en ook nog (al weet ik niet precies wat daar chinees aan is, gebaseerd op noedels misschien?) avondjurken met franjes. Heel mooi allemaal.


Over de kant-trend trouwens nog, die is iedereen die een beetje geïnteresseerd is in mode niet ontgaan... Collette Dinnigan, Valentino, Emanuel Ungaro, John Galliano, Oscar de la Renta, Zac Posen, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren... Dat lijkt me wel genoeg. En dat zijn dan alleen al de collecties van spring 2011, ik heb de lijst van fall 2010 nog niet eens genoemd. You got the picture!
veel liefs, Fata

3 opmerkingen:

 1. ik ben een hele grote liefhebber van kant! (zie ook mijn blog adres, hahaha)
  Grappig zeg, geen een van mijn vriendinnen is op de hoogte van alle shows! :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt echt een superleuke schrijfstijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele leuke blog! maar wat voor een vriendinnen zijn dat nou als ze zeggen dat je er niet te fashionable uit mag zien?? dat vind ik persoonlijk iets dat je lekker zelf mag bepalen! ;), dus doe gewoon je eigen ding meid!

  wil je mijn site ook eens bekijken? xoxo
  www.thefashion-revolution.blogger.com

  BeantwoordenVerwijderen