19 oktober 2010

De marteling voor een secret fashionista in Amsterdam

Gisteren was mijn vader jarig, en om dat te vieren gingen we een dagje naar Amsterdam. Drie hoeraatjes voor Amsterdam als je van mode houd, maar helaas ook minstens drie hoeraatjes als je van musea houdt... Het werd dus dat laatste. Het meest wrede (nog gemener dan naar Amsterdam gaan zonder te shoppen) was nog wel dat de snelste weg naar het museum... door de Kalverstraat was. Pure marteling voor een secret fashionista, vooral als je ouders ook niet op de hoogte zijn van je modieusheid, en je dus niet voor de etalages mag blijven staan.
Toen we na een tijdje langs de River Island kwamen, en ik op de ramen SALE zag staan, bleef ik er bijna in. Ja ik weet het, ik mag niet te veel kopen want dan wordt het te duidelijk dat ik misschien niet zo'n nerd ben, maar iedereen snapt toch wel dat uitverkoop bij River Island een excuus is om al je voorzichtigheid overboord te gooien en als een gek naar binnen te rennen. Dus toen mijn ouders bij een winkel aan de overkant even in de etalage stonden te kijken, greep ik mijn kans van ongeveer 1 minuut met beide handen beet en sprintte de winkel in, recht naar de uitverkoop rekken. Als ik ook maar iets te pakken zou kunnen krijgen, het liefst iets leuks (maar daarop heb je veel kans bij de RI) en eigenlijk zou mijn maat ook wel handig zijn, was ik al blij.
Dus ik greep in de grote troep, en viste een leuk truitje met bloemetjes erop uit de stapel. Maat XL, helaas. Hij was strak bedoeld dus zou het een beetje vreemd staan, niet baggy, maar gewoon veel te groot. Een nieuwe greep in de chaos. Een leren broek. Helaas, heel leuk maar voor mij nog een even een stapje te ver.
Bij de derde keer dat ik met olympische snelheid (ze zouden er echt een sport van moeten maken: snelshoppen! Je hebt er snelheid en dus conditie voor nodig, een goede smaak, concentratie en precisie) de berg in dook had ik meer geluk: een zwart rokje met plooitjes, de buitenste laag een beetje doorschijnend en daar onder een onderrok zodat niet iedereen uitzicht heeft op je ondergoed. Aan de zijkant zat een strik. Veel tijd om na te denken had ik niet want snel zouden mijn ouders uitgekeken zijn op wat ze dan ook aan het bekijken waren en realiseren dat ze hun dochter mistten. Dus rende ik met het rokje naar de kassa.
Ik had het kunnen weten, ik ben niet de enige wiens hoofd op hol slaat van de grote SALE letters, en er stond een grote rij. O nee wat nu, flitste er door mijn hoofd. Ik was al minstens een minuut binnen... Onopvallend liet ik mijn rokje vallen en toen ik hem opraapte, kroop ik onder een van de 'dranghekjes' bij de kassa door. Helaas was mijn anonimiteit niet zo erg overtuigend want toen ik weer opstond keken ongeveer 6 paar ogen me boos aan. Ik lachte onschuldig en zei dat ik haast had. Toen was ik aan de beurt, rekende snel af en propte de plastic zak met het rokje in mijn rugzak (die ontzettend lelijk is, ik heb hem nog uit de brugklas), vervolgens sprintte ik weer naar buiten. Daar stonden mijn ouders verwilderd om zich heen te kijken, en toen mijn moeder me zag, riep ze ongerust (ik voelde me wel een beetje schuldig): "O gelukkig hier ben je! Waar was je nou ineens? We stonden even te kijken in die etalage, en toen we ons omdraaiden was je weg!". Ik wist haar te overtuigen dat ik ze plotseling uit het oog was verloren en wat had rondgedwaald. En we vervolgden onze marteling, door de Kalverstraat. Maar ik had mijn rokje.


Na een lange tocht door Amterdam heb je toch wel een beeld van de trends. Een nieuwe, die me nog niet eerder was opgevallen eigenlijk, is het gebruik van verschillende stoffen in één outfit. Ik zag satijn, gewoon katoen, linnen, allerlei synthetische materialen, kant, en een heleboel andere materialen waar ik de naam niet van weet. Toen ik eens ging zoeken naar wat shows kwam ik er eigenlijk heel veel tegen die ook deze trend bevatten. 
Hierboven zie je in volgorde van links boven naar rechts onder: Bensoni, met een rokje wat veel op mijn gekochte rokje van River Island lijkt, Commuun, Miu Miu en dan Gucci.
Bij allemaal kan je zien (misschien beter als je ze vergroot) dan er veel verschillende stoffen zijn gebruikt, mij valt op heel veel satijn en doorzichtige stoffen (en dan is mijn rokje ook weer helemaal perfect!)


Veel liefs, Fata

5 opmerkingen:

 1. request,request: hoihoi, ik ben 'n trouwe follower van je blog, en ik had een vraagje, misschien is het leuk om een keer fotoos van al je 'leuke' kleding te posten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja precies wat fruitcoctail zegt! Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaa daar ben ik ook benieuwd naar! Of dat je setjes maakt die je bijv aan hangertjes onder elkaar hangt met wat je die dag gaat dragen/gedragen hebt!
  x Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha ik lag helemaal dubbel toen ik las over dat je zo snel had gewinkeld... Jammer dat je niet wat meer tijd had. Pastte het rokje trouwens nog??

  BeantwoordenVerwijderen