1 oktober 2010

Aardrijkskunde is saai, mode niet

Aardrijkskunde was zoals altijd weer lekker saai, met mevrouw Beek die maar door dreunde over immigratie dat soort dingen. Over hoe verschillende groepen in steden wonen en hoe daar etnische buurten ontstaan. Ik vind het allemaal leuk en aardig maar door de monotone stem van dat mens lijkt alles ineens een stuk saaier. Dus ik hing een beetje over mijn tafel op een papiertje te tekenen, en begon na te denken over van alles en nog wat. Toen dacht ik aan het woord etnisch, en dat kwam me op de een of andere manier erg bekend voor... Maar waarvan...? Dat was waar ook! Ik heb een keer een artikel gelezen over de etnische invloeden in mode. En in tegenstelling tot het gedreun van Beek, is dat wel interessant vind ik. Je ziet namelijk heel veel verschillende culturen op de catwalk voorbij komen. Bij de spring 2011 van Roberto Cavalli lijkt het net of je ergens in het midden oosten bent beland, en er van die vrouwen langskomen met slangen die om hen heen kronkelen, weet je wat ik bedoel? Je zag veel blote buiken, lange losse haren, lange wapperende rokken tot op de enkels en veel slangenleer.
Maar niet alleen de collectie van Roberto Cavalli lijkt uit een ander werelddeel te komen, ook Dries van Noten, Missoni, Hermione de Paula, Ashish en Anna sui.


Hierboven: Dries van Noten, ik vind dat je hier heel duidelijk een soort Japanse kimono in ziet, met die stof en de bloemetjes. Het zelfde geld voor Hermione de Paula, waar je in de details (als je op het plaatje klikt kan je hem groter zien!) iets Chinees/Japans ziet. Bij Anna Sui is het meer Amerikaans, met de Indiaan-Cowboy-achtige looks. En als laatste Missoni, dat ziet er wat meer Afrikaans uit.
Zo naar mode kijken vind ik heel leuk, want dan wordt het nog meer dan alleen mooie kleding op een catwalk.

Morgen ga ik dus shoppen met Cécile en wat van haar vriendinnen, en ik ben eigenlijk wel een beetje zenuwachtig! Ik weet nog niet precies waar, maar ik kan zo wel inschatten dat we waarschijnlijk niet in onze eigen woonplaats gaan shoppen, want verder dan een bakker, supermarkt en een paar duffe kledingwinkels komen we niet. Ik denk Amsterdam. 
Me echt heel erg zorgen maken om mijn kledingkeus hoeft (gelukkig? Laten we zeggen dat het een geluk bij een ongeluk is) niet, want behalve mijn trui (mijn eerste modieuze kledingstuk, ik hoop dat er nog vele mogen volgen) en mijn laarzen heb ik eeh... niks. Dus dat is meteen weer makkelijk! 
Ik zat er ook nog over te denken tijdens weer een andere saaie les, dat dit ook meteen een goede gelegenheid was om wat nieuwe mooie en modieuze kleding te kopen! Ik bedoel, Cécile heeft veel verstand van mode, dus zij kan me helpen leuke dingen uit te zoeken, zij weet vast wat mij wel en niet staat etc. 
Natuurlijk vertel ik niets over dit uitje aan mijn vriendinnen, ik denk niet dat ze het zullen waarderen dat ik ga winkelen met een meisje dat 1) zowel zij als ik amper kennen 2) in hun ogen een dom blondje is dat te veel tijd aan haar uiterlijk besteed en te weinig aan school en 3) dat ik ga winkelen, iets waarvan zij niet weten dat ik het leuk vind. Dus moet ik morgen spontaan naar mn tante in eeh.. Groningen of met mijn ouders in Amersfoort een bank uitzoeken of in Maastricht naar een vriendin van mijn moeder. Ze zullen mijn nieuwe kleren wel opmerken denk ik... maar dat is een probleem voor later! Snel meer nieuws ;).

veel liefs, Fata

6 opmerkingen:

 1. mooie kleding, met die etnische invloeden!
  Veel succes met een bank uitzoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I like!
  En omgg leraren zijn allemaal hetzelfde..
  Veel plezier met shoppen! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PS: I LOVE your blog! Je hebt echt een superleuke schrijfstijl :) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Agree with Nora!
  Vind je schrijfstijl echt heel leuk, je BLIJFT lezen! Haha, ik volg je blog vanaf 't begin, vind 't grappig en boeiend. Leuk! Succes met shoppen vandaag! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. toffe blog om te lezen,
  maar een beetje deprimerend dat je niet durft..
  gewoon DOEN, meid! ;d

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heeii,

  ik vind het altijd super om je blog te lezen, laat je weten hoe het shoppen met Cécile was?

  xx

  BeantwoordenVerwijderen