28 september 2010

Wat laarzen niet kunnen doen!

Deze blog is een ode aan de laars. Want mijn nieuwe laarzen hebben mijn dag goed gemaakt. Gisteren ben ik me eerst eens gaan oriënteren op het laarzen-front, vandaar dat ik geen tijd had om een blog te schrijven. 
Ik zag veel 'gerimpeld' leer, en veel zwart, allebei te zien bij bijvoorbeeld Blumarine (natuurlijk fall 2010, laarzen zie je niet zo veel in de lente en zomer) en ook veel korte laarsjes, zoals Marios Schwab en Rag & Bone, maar ook weer het ander uiterste; tot over de knie (lieslaarzen ook maar het lijkt me geen goed idee als ik daarmee naar school ga. Misschien iets te veel van het goede?). Ook nog wat western-achtige laarzen, geregen laarzen, natuurlijk weer de soort klompen, maar deze keer wel wat dichter met leer voor de winterkou, wedges en natuurlijk de algemene trend van deze herfst: (nep)bont. Dat is wel zo'n beetje het plaatje van de laarzen denk ik.
Hierboven zie je Chanel, Rag & Bone, Burberry prorsum en Blumarine.
Toen ben ik in verschillende winkels gaan kijken, en heb uiteindelijk laarzen gekocht die er wel leuk uit zien, in tegenstelling tot al die anderen van de afgelopen jaren. (vreemde bruinkleurige laarzen met niet zo charmante bouwvakkerszolen en gespen op de verkeerde plekken, oei). Ze zijn zwart, dat kan met bijna alles, en zijn 'gerimpeld' (zoals bij het plaatje van Blumarine) maar van suède, en nu komt het: (voor het eerst) met een klein hakje! Ik ben er echt superblij mee, want op de een of andere manier stralen ze echt de it-factor uit.
En dus liep ik vandaag door de gang van Duits naar Grieks en zei Cécile tegen mij: "Wat heb jij een leuke laarzen zeg!". Cécile ziet er altijd super uit. Ze is heel erg rijk, en heeft de duurste en mooiste kleding van de hele school (ik denk misschien nog wel mooier dan Karen, maar ze zitten dicht bij elkaar). Maar in tegenstelling tot Karen is Cécile wél aardig. "Nou eh, dankje!" zei/mompelde ik een beetje verlegen. Maar eigenlijk kon ik haar wel omhelzen! Zo'n opmerking was precies wat ik nodig had. Lianne en Vera hebben niets over mijn laarzen gezegd...


Dan nog iets anders. Een bekende  maar trend van deze herfst, ook al gezien voor komende lente, is panterprint. In eerste instantie doet dat mij een beetje denken aan van die meisjes die op (te) hoge hakken, met reuachtige oorbellen (waarvan je denkt: wat nou als ze er met haar arm in blijft hangen?) en een dikke plamuurlaag foundation én dus die panterprint door de school paraderen. Die heb je bijna overal. 
Maar op de catwalk weten ze het toch zó te combineren dat het misschien wel een beetje ordi is, maar toch wel mooi. Hierboven zie je Blumarine, die zowat de hele collectie in panterprint had voor de lente, Dries van Noten, met af en toe een detail, Moschino, en Roberto Cavalli. Ik zou zelf panterprint niet zo snel dragen (ik draag niets zo snel eigenlijk, haha) maar ik kan me voorstellen dat meisjes als Karen en Cécile dat wel kunnen. 


veel liefs, Fata

3 opmerkingen:

  1. ik zou je laarze graag willen zien in n post! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja benieuwd naar je laarzen :$
    Ik vind panterprint eigenlijk ook ordi meestal, maar die van Roberto Cavalli is wel mooi (voor op de catwalk natuurlijk).

    BeantwoordenVerwijderen