10 september 2010

Sommige dromen komen uit

Zoals beloofd vertel ik vandaag wat ik heb meegemaakt.
Ik was namelijk bij mijn aller eerste modeshow! Ik had kaartjes gewonnen via internet. Afgelopen dinsdag showde Claes Iversen, een Deense ontwerper die al een tijd in Amsterdam woont, zijn collectie voor SS 2011. Op school kon ik natuurlijk niet zomaar naar mijn vriendinnen rennen en gillen hoe blij ik wel niet was, want die hadden me dan aangekeken alsof er een slak in mijn haar zat, of riep dat ik vanaf nu elke dag na school naar bijbelles zou gaan om mijn bijbelkennis wat op te krikken.
Nee, dit moest ik goed aanpakken, zoals een secret fashionista dat doet ;). Dus maakte ik (ik weet het, niet origineel. Maar als je helemaal hyper en blij bent - en dat niet mag laten merken heb je even geen tijd om origineel te zijn) snel een briefje van 'mijn moeder' waarop stond dat ik het zevende uur een afspraak had bij de ortho. Toen kwam punt 2, een heel stuk moelijker dan punt 1: hoe kwam ik aan een show-proof outfit? Ik zag mezelf daar al staan met mijn beugel, lelijke bril en een oude (misschien wel jongens) spijkerbroek, en een verwassen shirt... Nou niet dus. Het was tijd om te shoppen. Er moesten 1) een leuk jurkje 2) hoge hakken en 3) een mooie tas komen. Maar de stad in, hier waar ik woon, en misschien wel een bekende tegenkomen terwijl ik in een kledingwinkel stond? (en niet een winkel waar je snel even een paar sokken zou kunnen halen als die allemaal kapot zijn. Meer een winkel waar je een hippe outfit voor een modeshow koopt). Nee, ik ging naar Rotterdam. 
In Rotterdam is een koopgoot met allemaal leuke winkels: Zara, Bershka, H&M, New Look, River Island, Vila etc.


Ik kwam thuis met een simpel zwart jurkje, tot halverwege mijn bovenbenen. Aan de bovenkant (boven het gedeelte waar een straples jurk zou ophouden) was de simpele zwarte stof vervangen door kant. Daaronder droeg ik een zwarte panty en hoge rode hakken van Cafe Moda. Wat is dat een leuke winkel zeg! Soms baal ik wel dat ik dat soort mooie kleren en schoenen niet aankan... Maarja je moet er wat voor over hebben om vriendinnen te hebben, en houden! In mijn haar droeg ik een grote rode bloem, met wat Chanel Rouge Coco lippenstift, en ik vond dat het resultaat best geslaagd was. Maar laten we nu even overgaan tot wat er echt toe doet: de show zelf.


Het vond allemaal plaats aan de keizersgracht in Amsterdam. Er waren verschillende bekende Nederlanders aanwezig, voor mijn neus zat bijvoorbeeld Frans Molenaar. Ik geloof dat ik ook Bastiaan van Schaik heb gezien... 
De lichten dimden en een grote spotlight kwam op de deur. Daaruit kwam een model, met een prachtige witte jurk. Ze was bedekt met allemaal vlindertjes. Ik had nog voor de show door een raampje gegluurd, en zag dat in de laatste minuut wel 7 vigagisten (en nog wat mensen die toevallig voorbij liepen ofzo) en Claes himself, bezig waren al die vlindertjes op haar hals en hoofd te plakken. Harde vioolmuziek schalde door de boxen, en het model ging op een verhoging staan, waarna er allemaal kleine witte papiertjes naar beneden kwamen. Het zag eruit als een sprookje.
Toen begon de show 'echt'. Andere muziek ging aan en 1 voor 1 liepen de modellen een rondje. 


Vlindertjes speelden een grote rol in zijn collectie. Zoals bij veel andere shows van de laatste tijd zag ik veel beige en wit, maar ook met kleurige 'uitspattingen'.
               


Het was allemaal prachtig. De haren van de modellen waren in strakke staarten naar achter, en daardoorheen waren een soort touwtjes gevlochten. Claes kreeg ook echt een heel hard applaus. 
Maarja, in de trein op de terugreis, kwam ik terug in de realiteit, en was het weer tijd om grieks te leren...


Morgen meer!


veel liefs, Fata 

3 opmerkingen:

  1. Supergaaf dat je daar bent geweest & volgens mij zag je er heel erg leuk uit, zoals je hebt beschreven dan! x E.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Ik woon in Rdam trouwens. Ik kwam op je blog door Girlscene. Ik zat precies in jouw situatie op de basisschool, gelukkig kan ik op de middelbare mezelf wel iets meer uiten. Het zou me echt leuk lijken meer van jou te horen, dusss laat iets van je horen ;). In welk boerengehuchtje woon je dan, trouwens? ;p xx

    BeantwoordenVerwijderen