12 september 2010

Die saaie zondag

Ik heb altijd al een hekel gehad aan zondagen. Er is niks te doen, alle winkels zijn dicht, en je moet op bezoek bij eenzame of jarige familieleden (of een combi daarvan)
Om toch nog iets te doen te hebben dan alleen leren voor de SO's natuurkunde en latijn had ik met Lianne afgesproken. Ongeveer rond 12 uur ging ik naar haar toe. Ze woont niet al te ver, dus ik kon fietsen. Ze heeft een mooi huis, een beetje ouderwets met hoge ramen en een plafond waar van die leuke versiersels opzitten. Ik hou van die ouderwetste dingen op het plafond. Ze herinneren je eraan dat er nog andere mensen hebben gewoond, een tijd geleden.
Haar moeder deed de deur open. Ze droeg een strakke spijkerbroek met daarop een losvallend donkergrijs shirt, met een mooie ketting van verschillende kettinkjes aan elkaar met een witte bloem erop. Ik vraag me altijd af hoe het toch kan dat Lianne haar moeder's smaak zo lelijk vindt! 
"Lianne is boven, ga maar vast, ik kom zo wat thee brengen!". Lianne zat op haar bed omringt door schoolboeken. Ik zag Duits, Frans, Latijn, en Wiskunde. 
"O god, kijk eens wat mijn moeder nu weer voor me heeft gekocht!" ze dook haar kast in en kwam boven met een grijs bloesje van een glanzende stof. Het deed me een beetje denken aan de aw 2010 collectie van Loewe, heel mooi. Daarbij haalde ze ook nog een paar prachtige laarzen die ik heb gezien in de aw 2010 van Anna Sui.
 (hierboven zie je de blouse van Loewe, en de laarzen van Anna Sui)

Ik moest veel moeite doen mijn ooh's en aah's in te houden. "Is het niet verschrikkelijk?" ging Lianne verder. "Mijn moeder weet dat ik zulke dingen verschrikkelijk vind! Moet je nou eens kijken naar dat... dat ding. (ze bedoelde het bloesje geloof ik) Wie trekt zoiets ongemakkelijks aan?" Nou ehm, mensen die er mooi, verzorgd en modieus uit willen zien? Dacht ik. Maar ik knikte natuurlijk helemaal instemmend. "Inderdaad, het zou verboden moeten worden. Het gaat om de binnenkant, en bloesjes zoals dit zijn om te verhullen dat de binnenkant leeg is!" Ik was best wel trots op deze zin, ook al was ik het er helemaal niet mee eens. Lianne propte het bloesje en de schoenen weer in haar kast (ik moest een kreet onderdrukken, het zou zo kreuken!) en pakte haar natuurkunde boeken. "Zullen we samen leren?". Met tegenzin pakte ik mijn oude blauwe Eastpak. 

Een paar uurtjes later was ik weer thuis, en bekeek vogue.co.uk, mijn favo site op het mode gebied. Zowat alle shows staan daar op geloof ik. Ik bekeek een paar van de nieuwe ss 2011 collecties, en kwam bij Jason Wu. Woow ik werd even helemaal verliefd op de jurken die ik zag! Hele mooie kleuren en bloemenprints. Het is echt een aanrader de hele collectie even te bekijken. Zo, dat was weer even een tip van een secret fashionista ;).
  


En zo is de zondag al weer bijna voorbij, hopelijk wordt morgen beter! Morgen moet ik ook weer naar school, dus ik ga nog maar even leren... Ik hoop jullie morgen allemaal weer te zien!

veel liefs, Fata

1 opmerking:

 1. Heeee,
  ik heb al je blogs gelezen,
  je kan echt super leuk schrijven, je moet er echt wat mee gaan doen! En ook met je sense of fashion, ga werken bij een modetijdschriftn of wordt journalist op gebied van mode! Later als je de wereld ingaat, en niet meer op de middelbare zit, kan je gewoon opnieuw beginnen. Werk je je oude imago als 'de nerd' weg en begin je gewoon met een schone lei! Ga dan wél dieper op de fashion in, creeer je eigen stijl, doe iets aan je uiterlijk want dat is duidelijk je hobby! En weetje echte vriendinnen accepteren je voor wie je bent, dus als die Lianne je niet accepteert voor wie je bent en niet meer bevriend met je wil zijn nadat je toegeeft dat je wél into fashion bent, dan weet je ook wat voor een vriendin zij voor je is! En Lianne zegt ook zelf: het gaat om het je innerlijk. En als jij gewoon dezelfde Fata blijft qua innerlijk maar een iets modieuzere Fata qua uiterlijk zou Lianne daar geen problemen mee moeten hebben!~
  Dus meis echt:

  Live your live,
  every moment
  and be who you wanna be!

  with love,
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen