20 september 2010

De eerste stap?

Ik stond vanochtend op met een zenuwachtig gevoel. Hoe zouden ze reageren? Zouden ze me raar vinden? Of stom? Zouden ze het eigenlijk wel merken? Op al deze vragen was maar één oplossing: gewoon doen
Dus ik trok aan: mijn nieuwe trui, een spijkerbroek die wat minder modieus is, maar het moet natuurlijk niet te veel van het goede in 1x zijn. Onder mijn trui en broek droeg ik oude All Stars. 
Toen ik naar Vera toe liep, die in de gang op me stond te wachten, zag ik niets in haar ogen waaraan ik kon zien dat zij het zag. (die zin was moeilijk maar als je hem twee keer leest snap je hem wel).
"Naar welke klas moeten we?" vroeg ze. En toen wist ik dat ze het echt niet kon zien. 
Bij Lianne was het een heel ander verhaal. Vera's ouders zijn ook niet bepaald into mode, dus ze herkent het ook niet echt, ze weet alleen dat ze het niks vindt. Maar Lianne's ouders daarentegen (lees: haar moeder) weten wel wat hip is en dus weet ze ook heel erg goed wanneer iets bedoeld is er leuk uit te zien.
"Wat heb je aan?" vroeg ze op een best aardige toon. Op dat moment hield ik echt even van dr. Ik bedoel, ze geeft af op mode omdat ze niet weet dat ik het wel leuk vind, maar als ik een trui aan heb die er anders uitziet dan de anderen, dan zal ze nooit meteen zeggen dat ze het niks vindt.
"Ehm een nieuwe trui?" mompelde ik een beetje onzeker. Neehee, de bedoeling was dat ik het zelfverzekerd en achteloos zou zeggen, maar helaas kwam het er op dat moment niet zo goed uit.
"Hm leuk" zei ze, en toen was het gesprek weer afgerond. Ik hoorde in haar stem dat ze hem helemaal niet leuk vond, maar het was wel lief dat ze er weer niks van zei. 
De rest van de dag verliep normaal, en over mijn trui werd niks gezegd.
Op de gang hoorde ik wel een meisje praten tegen een vriendin, meisjes die wel laten zien dat ze om mode geven.
"Zeg, heb jij de de spring summer 2011 gezien van Mulberry? Echt zooo leuk! Je moet het even bekijken thuis". Het was niet tegen mij, maar toch keek ik even op Vogue.co.uk.
Mulberry heb ik altijd al heel leuk gevonden. Ook deze keer waren het weer lieve kleuren, leuke bloem-achtige stukjes op de jurken en bloesjes. Hierboven zie je mijn twee favoriete jurkjes uit de collectie. 


Toen ik thuis kwam begon ik na te denken. Is deze actie voor herhaling vatbaar? Moet ik nog iets nieuws kopen? Ik laat het nu nog maar even zo, en misschien ga ik over een tijdje door. Wie weet verander ik van een secret fashionista ooit wel een een .... gewone fashionista?

2 opmerkingen:

  1. leuke jurkjes zeg! Ik zou zeker kopn wat jij leuk vind, jij bent jij! :)

    BeantwoordenVerwijderen