11 september 2010

Anoniem shoppen

Wat doet een secret fashionista op haar vrije zaterdag? Inderdaad, ze gaat shoppen. Nouja shoppen, meer in winkels kijken. Want waarom zou ik al die leuke/mooie/hippe kleren kopen als ik ze toch nooit aan kan?
Kleuren voor dit najaar die ik vooral veel zag waren camel, bruin en andere aardetinten gecombineerd met wit of zwart. Ook waren er veel gebreide truien (vooral oversized of juist heel strak, zoals bij Celine) en fun fur (nepbont. Want iedereen wil de zeehondjes liever levend dan aan zien) 
Hieronder zie je de bruine breisels van Chloe, en het nepbont (ook weer in bruin) van Chanel.

Net toen ik door de Zara wandelde, zag ik daar Lianne lopen... Lianne is een van mijn ik-heb-een-hekel-aan-mode vriendinnen, daarom vroeg ik me ook af waarom ze hier in godsnaam was. Toen zag ik haar moeder. Ze hield kleren aan Lianne voor en zei dan: "is dit dan niets lieverd?" Waarop Lianne geërgerd bromde dat ze dat soort dingen niet wilde, of nodig had. 
Liannes moeder is zo ongeveer het tegenovergestelde van Lianne zelf. In plaats van een baan te zoeken hangt ze de hele dag maar wat thuis, en dus is het enige waar ze zich mee bezig kan houden haar uiterlijk. Tenminste, zo zegt Lianne het dan zelf. Ze hoeft niet eens iets te doen aan het huishouden, want ze hebben een schoonmaakster. Ze vindt het vreselijk dat haar dochter liever studeert en slim is dan iets aan haar uiterlijk te doen, en daar zeurt ze dan ook heel veel over.
Dit zat ik me allemaal te bedenken toen ik erachter kwam dat ik geen excuus had om hier rond te lopen, en dus dook ik achter een kledingrek. Wat zou ik moeten zeggen als ze me hier zagen? "Ja hallo Lianne en mevrouw de Braal, ik zit hier even in de Zara in plaats van dat ik thuis mijn proefwerk Frans zit te leren, want ik was even aan het kijken naar die hippe trenchcoats waar ik nu achter gebukt zit". Niet dus.
O god, ze kwamen dichterbij. Ik kroop onder een tafel met basic shirtjes. Oh, als ik nu werd gepakt door wie dan ook zou ik helemaal voor schut staan. Wie zit er nou onder kledingrekken verstopt, als normaal persoon?
Lianne en haar moeder kwamen steeds dichterbij, en ik zag dat haar moeder de shirtjes op 'mijn' tafel in de gaten kreeg. "En zoiets dan, schat? Dat is toch wel basic genoeg?". "Nee mam, ik heb al een zwart t-shirt".
"Maar lieverd, die is al zoo oud, en de vorm is zo uit, laat me deze even voor je kopen!". Maar Lianne weigerde en herinnerde haar eraan dat ze het shirt nooit zou dragen als ze het kocht.
Nu toch ook wel chagrijnig zei haar moeder dat ze dan maar weer naar huis gingen, en allebei mokkend liepen ze weg van de tafel, de winkel uit. Fjiew... Dit was echt zo'n situatie waarvan je denkt ze alleen in films te zien, en zelf nooit mee te maken.
Snel kroop ik onder mijn tafel uit, en keek alsof ik niet doorhad dat een oudere vrouw me raar aankeek. Onder tafels zitten in de Zara, wie doet dat nou niet zo af en toe?

Tot morgen!

veel liefs, Fata

7 opmerkingen:

 1. je schrijft leuk. Ik ga je volgen :)
  waarom zou jij die leuke dingen niet
  aankunnen dan eigenlijk?
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is pas je tweede blog en ik heb nu al zin in je volgende haha,
  je moet echt wat met schrijven doen
  + lekker gaan winkelen bij de ZARA ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, leuke blog! Je schrijfstijl is grappig en boeiend, en ik vind het ook echt een leuk concept - mode voor de secret fashionista.

  Ik vraag me alleen af waarom je niet gewoon die kleren aantrekt? Wat voor vriendinnen zijn het nou als ze je scheef aan zouden kijken als je iets leuks aantrekt? Ik heb mijn gymnasium-diploma binnen en studeer nu aan de universiteit, en ik besteed zo ongeveer al mijn vrije tijd aan het in- en uitrennen van winkels en kwijlen over (inderdaad) Zara-jurkjes. En dat gaat best samen.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha supergaaf! Maar je moet je niet zo schamen joh, je ziet er het beste uit in de dingen die je graag zelf wil dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je schrijft echt goed!
  xx
  ik ga je volgen (:
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow dat doe je goed, al zoveel reacties in een korte tijd!

  Kzag je blog trouwens op girlscene. Ik zou wel oppassen want volgens mij is het niet toegestaan om via girlscene reclame te maken voor je site.

  Maar ik vind het een grappige blog, maar ik zou gewoon aantrekken wat je kunt aantrekken! =)
  Je vriendinnen nemen je vast wel voor wie je bent.
  Kus Sanne, Balletbalm.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha leuk geschreven.
  maar waarom zouden jij en je vriendinnen (en al helemaal Lianne) niet kunnen leren en slim zijn én er leuk uit zien?
  xxx Nina

  BeantwoordenVerwijderen